10 ezer négyzetméterrel kisebb lesz George Lucas filmes múzeuma

Kisebb és zöldebb lesz George Lucas Chicagóban megépülő múzeuma - ez derült ki a múzeum és az annak otthont adó Chicago Park District közötti megállapodásból.

A múzeumot eredetileg 37 ezer négyzetméteresre tervezték, de az új verzióban már 10 ezer négyzetméterrel kisebb terület szerepel, számolt be az MTI. Viszont sokkal zöldebb múzeum készül: a parkjában kert, ökopark, dombok és olyan mező is lesz, ahol művészeti és filmes rendezvényeket lehet tartani. 

Fotó: Lucas Museum of Narrative Art

A megváltozott tervek egy bírósági dokumentációban szerepeltek, a múzeum chicagói megépítését ugyanis a bíróságon támadta meg egy nonprofit csoport. A keresetben arra kérdeztek rá, hogy vajon eladható-e közterület egy magánmúzeum megépítésének céljára. A bíróság a napokban jelentette be, hogy nem látják megalapozottnak a keresetet és hacsak a következő három hétben nem áll elő a csoport konkrét kifogásokkal, elejtik azt.

George Lucas, a "Star Wars atyja" 2014 nyarán hosszas megfontolás után Chicagót választotta az eljövendő Lucas-múzeum színhelyéül. A "mesélő múzeumban" a filmrendező festmény-, illusztráció- és digitális művészeti gyűjteményét láthatja majd a közönség.

A filmes látvány evolúciójának történetét feldolgozó Lucas Museum of Narrative Art (LMNA) megszerzéséért San Francisco és Los Angeles is versenyben volt. Lucas San Franciscót is szívesen választotta volna, de ott nem kapta meg azt a földterületet, ahova a múzeumi épületet szánták.

Az új múzeumot a chicagói Soldier Field közelében, a Michigan-tó mellett helyezik el központi fekvése és amiatt is, mert jól megközelíthető tömegközlekedéssel. A tervek szerint 2018-ban nyílhat meg a Lucas-kiállítás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek