Magyar tervező pszichedelikus napszemüvegéért lelkesednek Amerikában

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatójának szemüvegtervére bukkantunk egyik kedvenc amerikai okosoldalunkon, a Mentalflosson.

"Oké, igazából nem fogunk ezektől a John Lennonéhoz hasonló napszemüvegektől hallucinálni. Az intenzív színek és formák viszont pont olyan érzést keltenek, mintha LSD-znénk, annak negatív hatásai nélkül" – mutatja be a MOME diákjának, Ágoston Bencének szemüvegtervét az amerikai Mentalfloss.com.

Galéria: Magyar tervező pszichedelikus napszemüvegéért lelkesednek AmerikábanMood

 

A nem kicsit hipszter szemüvegek kerete 3D-nyomtatással készül, és egyszerre több tarka lencsét is bele lehet rakni a pszichedelikus látvány kimaxolásánák érdekében. Egy kerethez egyébként összesen hat piros-kék-zöld színekben pompázó, különböző mintájú lencse tartozik. De ha éppen álmodozás helyett látni akarunk vele, hagyományos, átlátszó lencsével is lehet hordani. Bár abban ugye nincs túl sok pláne.

Amellett, hogy örülünk neki, hogy a Mentalfloss rátalált erre a jópofa magyar projektre, főként azért írunk a szemüvegről, mert a tervező a szemüveget elsősorban utazáshoz álmodta meg. Egészen konkrétan ahhoz a részhez, amikor az ember zenét hallgat, és bámulja az ablak előtt elsuhanó tájat. Úgyhogy, a következő kínzóan hosszú vonatúra vagy buszozásra már nem is kell könyvet vinni, elég ez a szemüveg, és mehet is a mozi. Sivatagi autózáshoz pedig kiemelten ajánljuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek