Hatalmas újításokat hozott 2014 a luxushajókon

  A luxushajók gyártói mindig szeretnek meglepőt alkotni, de az idén a szokásosnál is meghökkentőbb újításokkal rukkoltak elő a fejlesztőik.

  A USA Today napilap utazási részlege összeállított egy részletes válogatást ezekből az innovációkból. Mi pedig kimazsoláztuk a legérdekesebbeket!

  Fotó: Matt Cardy / Europress / Getty

  A Quantum of the Seas fedélzetén egy olyan sportközpontot is létrehoztak, ahol a hagyományos labdajátékokon túl még görkorizni is lehet, sőt, ha kedvünk tartja, akár még egy artista tanfolyamra is benevezhetünk. A létesítmény fő attrakciójának azonban a dodzsempálya számít, mert ehhez hasonló lehetőség korábban egyetlen luxushajón sem volt.

  2014-ben az internetszolgáltatás is gyorsabb és olcsóbb lett a hajókon.

  Melyik újdonságot próbálná ki leginkább?
  A robotizált bármixert - 35
  Az üvegkapszulát - 22
  A dodzsempályát - 30
  Az illuzionista showt - 5
  A világ körüli hajóutat - 178

  Az év új célpontjai között az egyik legnagyobb meglepetést Bordeaux városa jelentette. A folyami hajós cégek közül kettő is megáll mostantól ott. A Viking River Cruises és az Uniworld kínálatában le lehet csapni prémium borkóstolással egybekötött utakra.

  Fotó: Boston Globe / Europress / Getty

  A Celebrity Cruises pedig a sörkedvelőknek igyekszik a kedvében járni azzal, hogy több mint negyvenféle kézműves sört forgalmazó bárakat nyitott hajói fedélzetén.

  Fotó: Amy Graves / Europress / Getty

  A Norwegian Getaway útját az Illusionarium nevű mágikus show teszi izgalmassá, melyben varázslók, illuzionisták és mentalisták bűvölik el a publikumot. A program vacsorát is tartalmaz, de nincs benne az alapszolgáltatási csomagban, aminek gyakran a fedélzeti szórakozás is része a hajokon.

  Fotó: Jordi Vidal / Europress / Getty

  A Carnival Cruise Lines hajóin mostantól privát koncerteket is lehet rendelni, melyekre 20 és 40 dollár között árulják a jegyeket, de itt sem ez az egyetlen újdonság az utasok számára: az idei évtől kezdve a Norwegianhez és a Royal Caribbeanhez hasonlóan a Carnival is betiltotta a dohányzást a fedélzeten.

  Végezetül jöjjön az év összes újítása közül a legnagyobb horderejű: Az Oceania Cruises a luxushajózás történetében először jelentette be, hogy elindítja világkörüli hajóútját. A 180 napos út során az óceánjáró hajó öt kontinenst, negyvennégy országot és nyolcvankilenc kikötőt érint majd, az első hajót pedig már januárban útjára indítják és a tervek szerint júliusban fog majd kikötni. Az út negyvenezer dollárba (kb. 10 millió forint) kerül majd.

  Ha érdeklik a hajóutak, több cég ajánlatai között is válogathat a Travelo adatbázisában ide kattintva!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!