Jövőre divatosabbak lesznek a kalauzok

  Jövőre divatosabbak lesznek a kalauzok

  A MÁV gőzmozdonyok és nosztalgia kocsik között, a vasúttörténeti parkban mutatta be új, magyar tervezők segítségével kialakított egyen-formaruha kollekcióját. A MÁV fokozatosan öltözteti a modernebb, praktikusabb és letisztultabb szabású ruhákba több ezer alkalmazottját, az utazóközönség számára 2015-től válik érzékelhetővé a ruházati arculatváltás.

   

  Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

  A jelenleg használt, 13 éve bevezetett kollekció nem felel meg minden tekintetben a kor elvárásainak. A cserét az eltelt idő és a divat változása mellett a vasúttársaság átszervezése, modernizációja is indokolta - áll a vasúttársaság közleményében.

   

  Fotó: Mohai Balázs / MTI

  A kollekcióban zakó, nadrág, szoknya, ing, nyakkendő és kendő, valamint téli kabát, átmeneti kabát és esőkabát szerepel. Az új egyen-formaruhák korszerű, lélegző alapanyagból készülnek, a szabásminta kialakításánál pedig a praktikus viselet követelményeit is figyelembe vették. Az új kollekció tervezésekor fontos szempont volt, hogy olyan ruhadarabok szülessenek, amelyek könnyen kezelhetők és egyszerűen tisztíthatók. Az új egyen-formaruházat minden darabja otthon, mosógépben is mosható, nincs szükség speciális tisztításra. A kabátok lélegző alapanyaga kiváló szellőzést biztosít, az ingek, blúzok anyaga pedig megkönnyíti a vasalást.

   

  Fotó: Mohai Balázs / MTI

  Az új egyen-formaruhákat az a közel 16 ezer munkavállaló viseli majd, akik tevékenységük végzése közben közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az utazóközönséggel, vagy a tevékenységük kapcsán ruházatuknak forgalomirányítással összefüggő szerepe van, esetleg munkavégzésük során a vasúti pályán tartózkodnak. A vasúttársaság a költségtakarékosság jegyében fokozatosan áll át az új kollekció alkalmazására, az arculatváltás már 2015-ben érzékelhető lesz az utazóközönség számára. Az egyen-formaruha divatbemutatón látható etalon kollekciója az a minta, amely alapján a MÁV-csoport a közeljövőben kiírja a közbeszerzést.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!