Társasjáték készült a bécsi tömegközlekedésről

Társasjáték készült a bécsi tömegközlekedésről

Mostantól akár az egész bécsi tömegközlekedési hálózatot is hazavihetik szuvenírként a játékos kedvű turisták, a Wiener Linien ugyanis társasjátékot csinált belőle. A Ganz Wienben hóesés, áramszünet, esküvő és fesztivál nehezíti a játékosok dolgát, és bliccelni itt sem szabad - írja közleményében a Compress.

Társasjáték a bécsi közlekedésrőlFotó: ComPRess

 A Ganz Wien névre keresztelt társasjáték játék során busszal, villamossal és metróval kell eljutni a különböző jellegzetes bécsi úticélokhoz – múzeumokba, kávéházakba vagy bevásárlóutcákba – miközben hóesés, áramszünet vagy éppen baleset akadályozza a közlekedést. Utazni természetesen csak érvényes jeggyel szabad, különben a bliccelőt elküldik a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien erdbergi ügyfélközpontjába, és csak onnan folytathatja a játékot.

Az aktuális bécsi tömegközlekedési hálózaton alapuló társasjátékhoz a Wiener Stadtbahn-Spiel adta az ötletet, amely az 1900-as években volt népszerű. Fatáblán, gőzmozdony vontatta városi vasúttal lehetett kalandozni Bécsben.

A Ganz Wien az új közlekedési múzeum, a Remise ajándékboltjában illetve az interneten vásárolható meg 27 euróért, és angol nyelvű leírás is tartozik hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek