A kosszal együtt a festményt is lemosták az ablakról

  A kosszal együtt a festményt is lemosták az ablakról

  Csak részben sikerült megmenteni a dél-olaszországi Sapri kultúrházának egyik alkotását, amelyet az épület üvegfalára festettek fel, és az ablaktisztítók nem vették észre, hogy művészetről van szó. Egy fiatal spanyol utcaművész, Gonzalo Borondo ajándékozta meg művével a campaniai Sapri kultúrközpontját.

  A festékszóróval készült műalkotás az épület üvegfalára került rá, az ablakokat és ajtókat is befedve. Messziről nézve jól látható volt, hogy a mű két, a külvilágra tekintő óriási arcot ábrázol. Közelről azonban inkább úgy tűnt, mintha az üveg lett volna piszkos. Ez tévesztette meg az épület tisztításával megbízott cég alkalmazottait is, akik nekifogtak lemosni az üvegfalakat - és az ablakpucolás során Gonzalo Borondo alkotását sem kímélték meg. A kultúrközpont felelőse későn vette észre, mi történik, és a festménynek csak egy részét tudta megmenteni.

  Az alábbi videóban Borondo egyik hasonló, Londonban készült munkáját nézheti meg:

  Egyébként máshol is történt már hasonló eset Olaszországban. Ravennában egy kiállításon a teremőr befedte a falon tátongó lyukat, amely a teremben kiállított modern alkotás része volt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!