Hatalmas siker és nagyon vicces a nap elleni maszk Kínában

  Nagyon népszerű a kínai strandokon az arcot teljesen fedő napvédő maszk, amely már külföldi divatmagazinokba is beszivárgott, és melynek köszönhetően egyre viccesebben néznek ki a kínai strandolók.

  A hagyományos fürdőruha anyagából készülő, csak a szemeknek, az orrnak és a szájnak egy-egy nyílást szabadon hagyó ruhadarab – a facekini – néhány éve kezdte meg hódítását a kelet-kínai strandokon. A arcbőrt a nap ellen védő maszkot a kínai sajtó szerint Csang Si-fan 58 éves észak-kínai fürdőruhaárus találta fel, miután középkorú hölgyvásárlói arra panaszkodtak, hogy arcuk a napozókrém és a napernyő használata ellenére is barnul.

  Virágzik a facekini üzletág
  Galéria: Facekini
  Fotó: Chinafotopress / Europress / Getty

  Kínában ez rossz hír, mivel a minél fehérebb bőr a szépségideál, virágzik a bőrfehérítő termékek piaca. A maszk ráadásul a medúzáktól is véd, amelyek csípése akár életveszélyes is lehet - írja az MTI.

  Az arcmaszkot több színben, mintával és minta nélkül is lehet kapni, sőt, fürdőruhához szabott, egyedi változatok készítését is vállalják a helyi szabók.

  A facekini a kínai divatmagazinok, sőt, a francia CR Fashion Book lapjairól is visszaköszön. Utóbbi a nagyjából 30 jüanba (1200 forint) kerülő maszkot Gucci, Armani és más világhírű divattervezők kreációinak kiegészítőjeként mutatja be. A lap arról is ír, hogy a hasonló arcmaszkok az 1930-as években Franciaországban is népszerűek voltak, akkor is a fehér bőr védelmét szolgálták.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!