Felszállás közben is játszhatunk a mobilon!

  Engedélyezi az EU a mobilok, táblagépek és e-könyvolvasók bekapcsolását repülés közben, a telefonálást viszont még nem.

  Engedélyezi az EU a mobilok, táblagépek és e-könyvolvasók bekapcsolását repülés közben, a telefonálást viszont még nem, írja a Turizmus Online.

  Duncan & Verity Baldry / Flickr.com

   Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) december 9-én napvilágot látott rendelete értelmében ezentúl repülő üzemmódban bekapcsolt állapotban maradhatnak okos telefonok, tabletek, e-olvasók stb. Legyen az gurulás, felszállás, utazó magasság vagy leszállás, beszállástól kiszállásig be lehetnek kapcsolva a kütyük. Egyelőre még nem folyhat rajtuk forgalmazás, játszani, filmet nézni vagy könyvet olvasni viszont szabad.

  Ez továbbra is csak néhány légitársaság, biztonságos, a gépek rádiónavigációs berendézeseit nem zavaró fedélzeti rendszerén lehetséges. A légitársaságok a következő hetekben saját hatáskörben vezethetik be az EASA rendelkezését.

  Siim Kallas uniós közlekedési biztos arról tájékoztatott, hogy az EASA dolgozik a nem repülő üzemmód általános kiterjesztésén is, melyből 2014-ben lehet bármi is. Addig is bizonyítékokon alapuló vizsgálat szükséges, hogy a fedélzeti adatforgalmazás valóban nem veszélyes a repülés biztonságára.

  Újabb cikkünk ebben a témában:
  A BA mától véget vet az elektronikus kütyük tilalmának - 2013.12.19.
  A brit légitársaság mától engedélyezi a mobilok, táblagépek és e-könyvolvasók bekapcsolását a repülés teljes ideje alatt, le- és felszállás közben is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!