Adventi naptár hatszázezer Lego-téglából

Egy angliai bevásárlóközpontban építették meg a világ legnagyobb Legóból készült adventi naptárát. Ennél kisebb, de szintén Legóból készült kalendáriuma bárkinek lehet otthon. Még akkor is, ha lusták vagyunk magunknak építeni.

Több mint 600 ezer Lego-téglából építettek adventi naptárt az angliai Leeds városában. A Trinity bevásárlóközpontban található építmény 30 különböző színű téglát tartalmaz, 5 méter széles, három méter magas és egy méter mély – ez pedig elegendő ahhoz, hogy kategóriájában a világ legnagyobbja legyen.

Leonie Cowton, a Trinity Shopping Centre alkalmazottja, és az adventi naptár - További képekért kattintson! Galéria: Lego adventi kalendáriumRoss Parry / Northfoto

 A naptárt egyébként egy profi Legóépítővel – igen, van ilyen szakma – Duncan Titmarsh-sal készíttették el, az egyes ablakok mögött pedig további, Legóból épített figurák várják a sorukat. Ezek közül egyet galériánkban is megnézhet, kattintson érte a fenti képre.

Ha ön nem profi Lego-építő, és nem is most akarja magát azzá képezni, tízezer forint körüli összegért jóval kisebb méretben bár, de a hazai boltokban vásárolhat otthonra is Lego adventi naptárt. A különböző tematikájú naptárak – még Csillagok Háborúja is van! – ablakai nem csokit, hanem egy-egy apró figurát (legósoknak: minifiget) rejtenek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek