Nézett már farkasszemet egy fókával? Most fog!

  Charles Darwin 178 éve érkezett meg a Galápagos-szigetekre. A Google az évforduló tiszteletére bejárhatóvá tette a szigetvilágot Street View-val. Még víz alatti felvételek is vannak, érdemes megnézni!

   A dubaji reptéren állomásozó Emirates Airbus A380-as és a wieliczkai sóbánya után újabb izgalmas helyen turistáskodhatunk a Google Street View-val. "A Google egy tíznapos túra alatt egy csomó képet rögzített a Galápagos-szigeteken. Ma végre közzétették az összeset. Charles Darwin 178 éve érkezett meg a szigetekre, a Google pont úgy időzítette a képek megjelenését, hogy nagyjából az évfordulóra essen" – írja a Cink.hu

  Ez ugyan még nem a Google, hanem a Northfoto korábbi képe, de így is cuki. Kattintson bátran a többiért!
  Galéria: Galápagos-szigetek
  Fotó: Michal Tyl / Barcroft Media / Northfoto

  A Google csapata egy videót is készített a túráról, ezt ide kattintva nézheti meg. Ha pedig inkább maga járná be a térképen a szigetvilágot, pár támpontot ad a Google blogja, merre érdemes elindulni. Az óriásteknősök például erre majszolják a leveleket, az oroszlánfóka itt néz velünk farkasszemet, a kéklábú szulák pedig emerre ácsorognak.

  A Galápagos-szigetekről röviden
  A Galápagos-szigetek egy 13 nagyobb szigetből, 6 kisebből és 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport az Egyenlítő környékén, Ecuadortól 965 km-re nyugatra. A szigetcsoportot 1535. március 10-én fedezték fel a spanyolok. 1968-ban a szigetek nagy része nemzeti park státuszt kapott.
  A szigetek leghíresebb állatai a galápagosi óriásteknősök vagy elefántteknősök, és a szigetről szigetre különböző Darwin–pintyek, amik mára a világ legalaposabban tanulmányozott vadállatai közé tartoznak. Itt él a galápagosi medvefóka, a kéklábú szula, a galápagosi albatroszok, és itt élnek a galápagosi pingvinek is. A szigetek körüli vízben egyebek közt tengeri leguánok, a szárazon pedig varacskosfejű leguánok élnek.
  A partokon kevés a csapadék, ezért ott a növényzet szárazságtűrő kaktuszos bozót. A nagyobb szigetek belsejének hegyoldalait már 1000–2000 mm csapadék öntözi, így ott trópusi esőerdő alakult ki.
  Forrás: Wikipedia
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!