A tévé mondja meg a briteknek hol nyaraljanak

  Filmrajongók tömegeit ösztönzi a Dolce Vita legendás Trevi-kutas jelenete, hogy Rómában vakációzzanak. Mások a Szex és New York-életérzést keresik Manhattanben, de van aki Görögországba utazna, miközben ABBA-slágereket dúdolgat. Így hat a tévé a nyaralási tervekre.

  A britek ötöde a kedvenc filmje vagy sorozata helyszínére szeretne nyaralni menni, derül ki egy friss, kétezer fő részvételével elvégzett felmérésből – írja a brit Daily Mail. A válaszadók 19 százaléka utazott már olyan helyre, amit a tévében látott, további húsz százalék pedig a következő öt évben szeretne ilyen utazásra menni.

  Az Édes élet miatt sokan vágynak Rómába
  Galéria: Nyaralást ihlető sorozatok
  Fotó: Riama-Pathe-Gray / Northfoto

  A legnépszerűbb tévés álomcélpont New York: a felmérésben szereplők 39 százaléka szeretné megnézni élőben a Szex és New York helyszíneit. A második legnépszerűbb célpont Hawaii, ahová Baywatch-típusú vízimentők reményében szeretnének eljutni a tévéfüggők.

  A válaszadók körében a harmadik legnépszerűbb hely Los Angeles volt 22 százalékkal a Micsoda nő miatt, majd Róma követi 21 százalékkal. Az olasz fővárosba a legtöbben az Édes élet és a Római vakáció miatt szeretnének elutazni. Ötödik helyzett Új-Zéland lett a Gyűrűk ura miatt, de a Másnaposok miatt Las Vegas, a Mamma Mia! okán pedig Görögország örvend nagy népszerűségnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!