Punk jellegű stewardessek a Virgin Atlantic gépein

Punkos ihletésű egyenruhákat álmodott Vivienne Westwood a Virgin Atlantic személyzetének. Olyan klasszak lettek, hogy utcai ruhának is elmennének.

A héten kezdték tesztelni a Virgin Atlantic járatain az új dizájner-egyenruhákat, amiket Vivienne Westwood készített a légitársaságnak. Egyelőre csak 180 kiválasztott bújhatott az egyenruhákba, – amik egyébként annyira jól néznek ki, hogy menő utcai öltözéknek is bármikor megállnák a helyüket – hogy teszteljék, mennyire kényelmes, praktikus viselni a darabokat. A visszajelzések alapján tökéletesítik majd a ruhákat, és 2014-től állítják rendszerbe őket – írja a Skift.com.

Egy ilyen kiskabátot bármikor elfogadnánk hétköznapra is! A további uniformisokért kattintson.
Galéria: Vivienne Westwood egyenruha
Fotó: Visualmedia/dan Lewis / blog.virgin-atlantic.com

Az új egyenruhát a légitársaság 7500 alkalmazottja fogja viselni pilótáktól az utaskísérőkön át a földi személyzetig. Westwoodnak és csapatának pedig arra is tekintettel kellett lennie, hogy a ruhák dizájnának és anyagainak éppúgy kényelmesnek kell lennie New Yorkban télvíz idején, mint Santa Luciában nyár közepén. Emellett az sem árt, ha viselőjük mindig frissnek és rendezettnek tűnik bennük, ezért olyan speciális nano-technológiás anyagokat használtak az egyenruhákhoz, melyek taszítják a piszkot, és jobban megőrzik színüket és formájukat mint az egyszerű szövetek.

Mivel a brit tervezőnő lelkes környezetvédő, itt is fontos szerepet játszott a fenntarthatóság. Egy olyan új gyártási technológiával állították elő az egyenruhákat, mely már használt poliészter anyagokat képes szálakra bontani, amiket aztán újra szőhetnek egy új ruha elkészítéséhez – olvasható a Virgin Atlantic blogjában.

A divattervezők és légitársaságok együttműködése egyébként nem újkeletű dolog, legutóbb idén áprilisban számoltunk be a Qantas új dizájner-egyenruhájáról: Martin Grant és Christian Louboutin kreációiban dolgoznak az ausztrál légitársaság alkalmazottai. A szintén dögösre sikerült egyenruháról erre olvashat bővebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek