Az internet hiánya stresszeli leginkább az utazókat

Az internet hiánya stresszeli leginkább az utazókat

Elveszett poggyász, mogorva recepciós, trükköző taxis? Ezek is idegesítő dolgok utazás közben, de mégsem ezek stresszelik leginkább a turistákat. Tízezer üzleti utazót kérdeztek meg mi zavarja őket leginkább amikor úton vannak, a végeredmény szerint pedig nem más, mint az internet hiánya – írja a Skift.com.

A megkérdezettek negyven százaléka szerint a legidegesítőbb dolog távol az otthontól, ha nem tudnak kapcsolatba lépni szeretteikkel, ismerőseikkel, kollégáikkal. Az internet hiánya bosszantóbb a válaszadók szerint, mint a rossz tömegközlekedés (26 százalék említette) vagy éppen a zajos hotelszoba (24 százalék emelte ki).

Free wifi mindenek felett! Fotó: . / NorthfotoForrás: Travelo

 Sőt, a résztvevők 61 százaléka számára az internet megléte a legfontosabb dolog, amikor szállodát választanak. A tévét 17 százalék, a kádat 5 százalék, a hűtőt 3 százalék, a minibárt egy százalék említette, mint a jó szállodai szoba elengedhetetlen tartozékát.

Önnek is a wifi a legfontosabb?

Igen. - 15

Nem. - 13

A felmérésből az is kiderül, hogy az utazók többsége előbb csatlakozik az internetre érkezés után, minthogy kipakolna a bőröndjéből. A válaszadók kétharmada pedig szívesebben tartja a kapcsolatot a családjával interneten mint telefonon.

Az elmúlt években egyébként rengeteg kritika érte a hoteleket azért, mert pénzt kérnek a wifiért. A Telegraph Travel a tavalyi évben hetven különböző hotelt és hotelláncot vizsgált meg, és csupán 24 kínált közülük ingyenes internetelérési lehetőséget.

Tapasztalataink ugyan reprezentatívnak nem mondhatók, de közelmúltbéli utazásaink során azt vettük észre, hogy egyre több hotel ismeri fel, hogy az utazók alapszükségletei közé tartozik az ingyenes internet is. Varsói Ibistől berlini Intercontinentalig több szállodát is kipróbálva úgy láttuk, egyre általánosabb az a gyakorlat, hogy bár a villámgyors internetért továbbra is fizetni kell, a lassú wifiért nem kérnek pénzt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek