Holland tulipánmezők madártávlatból

  Absztrakt festményeknek is beillő tájképeket készít Sandro Santioli fotóművész. Izland után a holland tulipánföldek kerültek sorra. Ha elvarázsolták a művész képei, privát tanfolyamra is jelentkezhet hozzá.

  Van, akit a városi, épített környezet ihlet meg, másokat a vidéki tájak ejtenek rabul. Ez utóbbiak közé tartozik az 56 éves Sandro Santioli fotóművész, aki repülőről készít meglepő nézőpontú, absztrakt képeknek is beillő alkotásokat. Ezúttal a világhírű holland tulipánföldek fölött repült hosszú órákon keresztül, hogy a több millió tarka tulipánból álló virágszőnyeget megörökítse.

  Holland tulipánmezők - Kattintson bátran a további képekért!
  Galéria: Sandro Santioli
  (Fotó: Sandro Santioli/solent News / Northfoto)

  Az olasz fotósnak nem ez az első ilyen projektje: korábban lélegzetelállító képeket készített Izlandról, egy Cessna fedélzetéről. Santioli művészetéről egyébként azt vallja, hogy már Toszkánában töltött diákkora óta szeretné a tájak szépségét valamilyen formában rögzíteni az örökkévalóságnak. "Ha tudtam volna festeni, lefestettem volna a Val d'Orcia környéki tájakat. Mivel festeni nem tudtam, valószínűleg ekkor született meg a szenvedélyem a fotográfia irányában" – állítja Santioli. 

  Magától a profitól is tanulhatunk
  Sandro Santioli az év folyamán különböző kiscsopotos, illetve egyéni workshopokat tart az érdeklődőknek. Aki Toszkána csodáit szeretné fényképezőgépével megörökíteni, június 5-9. között érdemes a művész csapatához csatlakoznia, de július 20-28. között Írországban is tart workshopot. Sőt, december 3-8. között Isztambulban lehet tőle tanulni, az igazán elszánt természetfotósok pedig Indiába is követhetik őt jövő év elején. A workshopokról és oktatásokról itt, vagy az info@sandrosantioli.com e-mail címen lehet tájékozódni.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!