Nagypéntek Ausztráliától Indiáig

  Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a kereszténység. Ezen a napon a katolikus egyház nem mutat be szentmiseáldozatot, az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezik ki a Krisztus halála felett érzett gyászt.

  A katolikus templomokban általában délután három órakor, Jézus kereszthalálának időpontjában keresztútjárást tartanak. A protestáns egyházakban a nagypéntek a legnagyobb ünnep. A világ minden táján körmenettel, imával vagy drasztikusabb esetben a vezeklők keresztre feszítésével emlékeznek meg erről a napról. Galériánkból megtudhatja, hogyan zajlik a nagypéntek Ausztráliában, Indiában, vagy éppen a Fülöp-szigeteken.

  A keresztfára szegezik Ruben Enaje 53 éves Fülöp-szigeteki vezeklőt a Manilától északra fekvő San Fernandóban 2013. március 29-én nagypénteken. A húsvétot megelőző nagyhéten a Fülöp-szigetek több településén keresztre feszíttetik magukat férfiak hogy Jézus Krisztus szenvedését átélve megtisztuljanak bűneiktől.
  Galéria: Nagypéntek 2013
  Fotó: Francis R. Malasig / MTI

   

  Indiai keresztény asszonyok imádkoznak egymás mögött térdepelve az indiai Bhopalban.
  Galéria: Nagypéntek 2013
  Fotó: Szandzsív Gupta / MTI

   

  "Megszoktam már - mondta el az egyik Fülöp-szigeteki vezeklő, aki most tizennegyedszer feszíttette meg magát. - Olyan, mintha egy tűt szúrnának át a kezemen. Két nap múlva már vissza tudok menni dolgozni."
  Galéria: Nagypéntek 2013
  Fotó: Francis R. Malasig / MTI

   

  Jézus Krisztust megszemélyesítő vért szimbolizáló vörös festékkel bekent arcú férfi, David Carnell cipeli a keresztet Sydney belvárosában 2013. március 29-én nagypénteken amikor feleleveníti a keresztények megváltójának szenvedését.
  Galéria: Nagypéntek 2013
  Fotó: Rick Rycroft / MTI
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!