Fényképezz most, fókuszálj később

  A Lytro kamerával búcsút inthetünk a hosszú perceken át tartó bénázásnak a látványosságok előtt. Elég egy gyors gombnyomás, élesíteni vagy megfelelő perspektívát keresni ráérünk otthon is.

  Olyan szuper fényképezőgépre bukkantunk, aminek használatával elfelejthetjük a bosszantóan homályos, rosszul sikerült képeket. A Lytro kamerái nem szokványos fényképezők: a "light field", vagyis fénymező-technológiát használó kütyübe épített szenzor nem egy sima fotót, hanem 11 millió fénysugár információit tárolja el. Ennek köszönhetően a kamerához adott szoftverben a kép utólag bármikor újrafókuszálható, de válthatunk perspektívát is, és még 3D-ben is megjeleníthetőek alkotásaink. Igaz, ha a végső képet exportálni akarjuk, akkor a maximális JPG méret egy 1080x1080 pixeles, vagyis durván 1,2 megapixeles kép lesz.Forrás: Travelo

   A legjobb az egészben, hogy a Lytro akkora, mint egy kisebb zseblámpa, és a használata is hasonlóan egyszerű: egyetlen gombot kell nyomkodni rajta, és kész. Így találkozik a technikai fejlődés a praktikummal. A gép három színben (piros, szürke, kék) lesz kapható, 16 GB-os (750 kép) és 8 GB-os (350 kép) tárhellyel. Az f/2-es fényerejű objektív 8-szoros zoomot tud, fényereje pedig a technológia miatt a teljes zoomtartományban fix, így alacsony fénynél is jó képeket lehet vele készíteni.

  Ön szerint

  Kéne - 111
  Nem kéne - 25
  Mobillal fotózok - 7

  Forrás: Travelo

   Sajnos egyelőre csak Amerikában előrendelhető a cég honlapján (a nagyobb tárhellyel rendelkező 499 dollárért, a kisebb 399-ért), de abban reménykedünk, hogy nem sokára már a nagyobb netes piactereken is fellelhető lesz ez a klassz kütyü.

  képek: lytro.com

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!