Utazza be Európát vonaton az Interrail-bérlettel!

Érdemes lesz lecsapni a MÁV-START nagy akciójára, hisz egész jó áron vonatozhatjuk be vele Európát. Ugyanis a társaság kedvezményes bérletet ad azoknak, akik február 1. és május 15. között utaznának: ha másodosztályú Globál bérletet veszünk, első osztályú Interrail-bérletet kapunk. Ezeket a MÁV jegyirodáiban és kijelölt nemzetközi pénztáraiban lehet megvenni.

A MÁV szerint egyre népszerűbbek az akár több országot érintő, akár egy országot beutazó üdülések, amikhez az Interrail-bérlet nyújt segítséget. Létezik egyországos bérlet is, ezt elővételben már meg lehet venni. Az egyországos mellett létezik a Globál típus is, amivel 31 országban utazhatunk, már akár két vagy három hónapon át is.

MÁV, vonat, hálókocsi, hálófülkeForrás: MÁV

Családosoknak is megéri így utazni: egy felnőttel egy vagy két gyerek, a két szülővel együtt akár négy 12 év alatti gyerek is ingyen vonatozhat. A 28 év alattiak és a 60 év felettiek is jelentős kedvezményeket kapnak, de a 18 év alattiak utazását az EU külön támogatja, itt lehet rá pályázni. Az euróért és forintért is megvehető Interrail-bérletekről bővebb információt itt talál.

A MÁV közleménye megjegyzi még, hogy a vonatozáson túl is sok értelme van Interrail-bérletet venni. Ingyen vagy kedvezményesen utazhatunk vele egyes buszokon, hajókon, kedvezményesen foglalhatunk szállodai szobákat, ingyenes vagy olcsóbb belépőt vehetünk vasúti múzeumokba, de egyéb belépőkre és városnéző programokra is felhasználható a bérlet. Már Interrail Rail Planner alkalmazás is létezik, ami rengeteg információval és tippel szolgál.

Végül álljanak itt az Interrail-bérleteket jelenleg elfogadó országok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Macedónia, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek