Vasárnap minden ketyerét kipróbálhatnak a kicsik a Gyermekvasúton

Nyílt napot tartanak a Gyermekvasút Széchenyihegy állomásán január 27-én, vasárnap. Délelőtt 10.00 órától egészen délután 16.00 óráig lesznek programok, amelyre az egész családot szeretettel várják.

Forrás: Ildiko Fulop/Gyermekvasút

A nyílt napon meg lehet majd nézni a 90 éves kis szalonkocsit és a felújítás után idén télen újra közlekedő nagy szalonkocsit, sőt, az Mk45-ös dízelmozdonyt is, melyet hóekével is felszereltek, írják a Gyermekvasút honlapján. Plusz kiállítják a LEGO® külsőt viselő C50-es kismozdonyt is!

A járműbemutatók mellett lesz alkalom kipróbálni a Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit, a gyerkőcök felpróbálhatják az egyenruhát, nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, nézhetnek kisfilmeket a mozi kocsiban.

A Gyermekvasút közlekedési rendje a hétvégén nem változik, a megszokott ütemben zakatolnak a szerelvények a Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között. Ha pedig a csemete az élményei alapján kedvet kapott hozzá, hogy gyermekvasutas legyen, még regisztrálhat a következő tanfolyamra, amely február 2-án indul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek