Tudományos élményközpontot terveznek Székesfehérvárra

A Titkok Háza névre keresztelt élményközpont nyitórendezvénye a tervek szerint 2019 januárjában lesz; célja pedig, hogy felkeltse a fiatalok természettudományos érdeklődését és elmélyíte tudásukat a különböző, érdekes tudományok terén. Ennek érdekében az ötletgazdák már kidolgoztak tíz különböző tematikus programsorozatot a kémia, a fizika, a matematika, a biológia és az alkalmazott természettudomány területén - írta az MTI.

A megvalósításban és a tananyagok kidolgozásában az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának több mint húsz kollégája vesz részt. Az ő szívügyük a műszaki és a természettudományos terület, és úgy gondolják, ezekkel "nem lehet elég korán megfertőzni" az általános- és középiskolásokat.

kutatás,fehérvárForrás: shutterstock.com

A Titkok Háza Tudományos Élményközpont fő célja az élménypedagógiai programkínálat bővítése lesz, amelyhez a szükséges innovatív oktatástechnikai és demonstrációs eszközöket már beszerezték. Kialakítottak továbbá egy nagyobb oktató-előadó termet, valamint öt kisebb tematikus labort, azokhoz kapcsolódó raktárt, valamint egy oktatói szobát is.

A 2019-ben induló foglalkozások között lesz szakkör, klub, műhely, kihelyezett természettudományos óra, vetélkedő, verseny és napközis tábor is. A tervek szerint az élményközpont havonta átlagosan 430 diákkal ismerteti meg a természettudományokat 21. századi környezetben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek