Századik születésnapját ünnepli a Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Filmvetítésekkel, tárlatvezetésekkel, múzeumi kincskereső játékkal, megnyitott térképtárral, könyvtárral és más programokkal várja a látogatókat szombaton a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum az intézmény fennállásának 100. évfordulója alkalmából - írta az MTI.

Rálátás a múzeumra a SashegyrőlForrás: wikipedia.org / Derzsi Elekes Andor

A születésnap alkalmából 2018. november 17-én szombaton a nyitvatartási időben - 9.00 és 19.00 óra között - az összes kiállítást, valamint a fegyvertárat is ingyenesen tekinthetjük meg. A kedvezményes hadtörténeti könyvárusítás mellett a gyerekeket a szokásos játékkatona-festéssel, kézműves foglalkozásokkal, valamint hadtörténelmi totóval és múzeumi kincskeresővel várják a szervezők.

Az Aradi vértanúk mellszobrai a múzeum kertjébenForrás: wikipedia.org / Thaler

A születésnapi rendezvényen megnyitja kapuit a térképtár és a könyvtár, ahová 11.00, 13.00 és 15.00 órakor csoportvezetéssel lehet majd bejutni. A Hadtörténelmi Levéltár munkatársai a múzeum első világháborús kiállításának utolsó termében állnak a látogatók rendelkezésre, akik átkutathatják a "Magyar katona áldozatvállalása a Nagy Háborúban" program keretében elkészült, 1 560 614 adatot tartalmazó veszteségi adatbázist, melyben az 1914-1918 között eltűnt, megsebesült és hadifogságba esett katonaősök adatai szerepelnek. A második világháborús kiállítás pedig a hadisírgondozó tevékenységéről szól.

A születésnaphoz kapcsolódóan este kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt az érdeklődők.
A Hadtörténeti Intézet és Múzeum szombati rendezvényének részletei megtalálhatók a www.militaria.hu  oldalon. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek