Libadalom lesz az etyeki Gasztrosétányon

A Márton nap ünnep a borászok számára, hiszen hagyományosan ebben az időszakban kóstolják meg az újbort, és kerülnek palackokba az első tételek. A Gasztrosétányon ez a nap egybeesik a már hagyományossá vált Libadalommal, amikor a helyi présházak az alkalomhoz illő programokkal és ínycsiklandó libaételekkel várják az érdeklődőket és megrendezik a már tradíciónak számító libafuttatást is - olvasható  a Turizmus.com-on.

Forrás: pixabay.com

A vendégvárók azért dolgoznak, hogy november 11-én, vasárnap 10.00 órától ínycsiklandó libakülönlegességekkel és újborral várnak mindenkit az etyeki Gasztrosétányon. A tárkonyos és hagyományos libalevestől kezdve a töltött libanyakon és libahúsos palacsinta tekercsen keresztül a Márton-napi töltött kifliig és lúdláb desszertig lesz minden, mi szem-szájnak ingere.

Természetesen ezúttal is megrendezik a libafuttatást, amelyre a helyszínen lehet nevezni saját „tuninglibával" vagy a szervezők által hitelesített szérialibával. A feladat, hogy tollas barátunkat végig kell terelni a szőlőtőkék határolta Etyekringen. Aki pedig újborra vágyik, az nem csak kóstolni tud majd, hanem akár le is palackozhatja azt magának saját, egyedi címkével.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek