Festményként keltek életre a falak egy 23 éve bezárt veszprémi iskolában

Szerdán nyílt meg Veszprémben az a 12 Fal című kiállítás, amely a 23 éve lelakatolt, elhagyatottan álló Ének-Zenei Általános Iskola épületének falait használta óriás festővászonnak. A festményekként életre kelt falak között pedig most egészen egyedi vizuális élményben lehet része azoknak, akik belépnek az évekig magányoskodó épületbe.

A kiállítás fókuszában az ornamentika újraértelmezése állForrás: DesignHét

A Veszpréminfo cikke szerint a kiállítás november 30-ig látogatható, majd a romos ingatlan felújítása után a Petőfi Színház egyik épületeként kap új szerepet. A különleges tárlatot is maga a Petőfi Színház ihlette, és az 1959-ben meghalt Medgyaszay István ornamentikus, díszítőelemeket vegyítő építészeti munkásságát idézi. Ezen az ingyenes kiállításon 12 alkotó munkáját lehet végigjárni. A kiállítást a veszprémi Design Hét keretében nyitották meg, minderről bővebben itt olvashatnak.

A felújítás előtt néhány hétig újra bejárhatóvá vált a 23 éve bezárt iskolaForrás: DesignHét

A programajánlóhoz a Veszpréminfo oldalát vettük forrásként, ahol azt írták, hogy az általános iskola 30 évvel ezelőtt zárt be. Több olvasóink is jelezte, hogy az egykori Iparostanoda épületét 23 éve lakatolták le, ezért ezt a cikkünkben utólag javítottuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek