Családi programot keresnek? A 15. Őrségi Tökfesztivál pont megfelelő lehet

A Nyugat-Dunántúl egyik kiemelkedő kulturális, ökoturisztikai és gasztronómiai rendezvényének számító Őrségi Tökfesztivált immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a hétvégén. A fesztivál az Őrség jellegzetes terménye, az olajtök köré szerveződik, a hozzá fűződő népszokásokat is bemutatva. A program már pénteken kezdetét veszi Nagyrákoson egy kis múltidéző tökmagköpesztéssel, kiállításmegnyitóval és könyvbemutatóval.

Forrás: facebook.com / Őrségi Tökfesztivál 2017

A fesztivál ünnepélyes megnyitóját szombat délelőtt tartják, majd ökumenikus szertartással megáldják a terményeket. Szombat délután színpadra lép az Ungaresca Néptáncegyüttes, majd Merics Nikoletta énekel sanzonokat, később a Sipőcz Rock Band, végül pedig a HOOLIGANS együttes ad koncertet. Vasárnap délelőtt és délután gyermekszínházi előadásokkal, gyermekkoncertekkel és helyi táncegyüttesek produkcióival szórakoztatják az érdeklődőket, este pedig a Pál Utcai Fiúk együttes koncertje zárja a fesztivált.

De lesz kézműves kirakodóvásár és kézműves-foglalkozások is. Sőt, szombaton este töklámpás-felvonulást is tartanak, amely után bagolytúra indul a környékbeli parkerdőbe. Szalafőn idén is megnyílnak a szeres porták, a Pityerszerről túrák indulnak; a gasztroudvarban pedig ízletes tökös ételeket lehet kóstolni. Magyarszombatfán a helyi fazekasházban vasárnap cserépedényben és kemencében sülnek-főnek a tájjellegű ételek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek