Almaszedők figyelem! Megérkezett a Szedd magad alma 2018-as listája

Idén a tízéves átlagnál mintegy 25 százalékkal magasabb, 730 ezer tonna almatermés várható, ennek 25-30 százaléka étkezési, 70-75 százaléka pedig ipari alma lesz. Bár rekornak számít az idei termés, ma egy ember átlagosan 15 kiló almát eszik meg évente. Harminc évvel ezelőtt az éves átlag 30 kiló volt. A szakemberek szerint nagy szükség van a gyümölcs népszerűsítésére.

Forrás: Pixabay.com

Hogy ez megvalósuljon, többek között elindult az  „ALMA, a természet oltalma" szlogent viselő promóció, melynek során almapiac keretében segítik a termelők és a fogyasztók közvetlen egymásra találását.

Ezen kívül azonban ott van a Szedd magad lehetőség is, melynek során a megadott almás- és gyümölcsös kertekben töredék áron, találkozva és beszélgetve a termelővel megszedhetik magukat almából és persze más idény gyümölcsből is.

alma,kertForrás: Pixabay.com

A Gyümölcs Vadász oldalán megtalálható a 2018-as év szedd magad almáskertjeinek országos listája, elérhetőséggel, címmel, termesztett fajtával együtt. De mielőtt útnak indulnának, ajánlott odatelefonálni a kiválasztott címre, hogy van-e érett gyümölcs, illetve hogy nyitva tartanak-e a kiválasztott napon. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy előző nap leszedik az utolsó érett darabokat, vagy akár az időjárás is közbeszólhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek