Vigye a gyereket Szent István korába játszani!

A Budafok központjában található hatalmas, árnyas tér szinte kiáltott azért, hogy legyen végre rajta egy rendes játszótér. Most lett, nem is akármilyen.

A helyen korábban egy átlagos játszótér állt, annak minden ismérvével. Most a kreatív játszóterek atyja, Kő Boldizsár álmodott ide egy pompás időtöltést kínáló történelmi játszóteret – írja  a Minimatiné. Az ő nevéhez fűződik több, az ország legjobb játszótereként számon tartott park is, többek között a szentendrei Skanzen területén található, illetve a visegrádi Mátyás király játszópark is. 

A játszó körül szépen parkosítottakForrás: János Dudás / Facebook

A játszótér középpontjában egy forgó hinta áll, tetején a Szent Koronával, körülötte pedig honfoglalásos társasjátékot lehet játszani. A mászókás vár egy kis kápolna képére készült, de a homokozó is csodás, jurtához hasonló tetőt kapott. Egy másik központi pont a tájban a királyi vár (ez egy még nagyobb mászókarendszer), melyből egy kígyó-sárkány csúszdán csúszhatnak le leggyorsabban a gyerekek.

A kapu már megadja az alaphangulatotForrás: János Dudás / Facebook

A játszótéren ivókút és kerékpártároló van, toalett sajnos nincs, viszont sok színes, piknikezésre csábító faasztal és padok vannak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek