Újra használható Velence legnépszerűbb fahídja

Tavaly év elején írtunk arról, hogy felújítják Velence egyik legnépszerűbb fahídját, most pedig itt a hír, hogy a megújult hidat jövő hét szerdán adják át. 

A Ponte dell'Accademia a Canal Grande egyetlen fahídja, amelynek első változatát a 19. században vasból készítették. A 20. század elején le akarták cserélni ezt a hidat, ezért 1933-ban pályázatot írt ki a város, amelyet két építész nyert meg. De terveiket nem valósították meg, csak egy ideiglenes híd épült fel fából, melyet utoljára harminc éve restauráltak, és acélszerkezettel erősítettek meg.

A Galleria dell'Accademia közelében található fahidat 11 hónap alatt restaurálták, amelyhez a világ legnagyobb szemüveggyártója, a Luxottica nyújtott 1,7 millió eurós adományt. A munkálatok során kicserélték az elkorhadt és megrongálódott elemeket, megerősítették a boltozatokat és a merevítőket, és új távtartókat illesztettek a szerkezetbe. Mindemellett felújították a híd világítását, és kicserélték a felvezető lépcsőket is - olvasható a felújítást végző cég weboldalán. A munkálatokat követően a fahídról egyetlen éjszaka alatt, szombat hajnalra tervezik leszerelni az állványzatot. A régi fényében pompázó fahídon augusztus 29-én, szerdán lehet először sétálgatni.

A fahídon évente nyolcmillió ember halad átForrás: Restauroponteaccademia.it

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek