Európai kisvasutak randevúznak a Vasúttörténeti Parkban

Az európai kerti vasutak találkozóját rendezik meg a Vasúttörténeti Parkban a hétvégén, immár tizenkettedik alkalommal.

Idén Szlovénia, Ausztria és Horvátország dízel-, elektromos és gőzmozdonyainak kicsinyített másait lehet megcsodálni, ahogy felvonulnak az apró sínpályán. A program különlegessége, hogy a kismozdonyok mögé fel is ülhetnek a gyerekek és szüleik, és körbe utazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát. 

A legcukibb szerelvények pöfögnek majdForrás: Facebook

A rendezvényhez csatlakozik a világ egyik legnagyobb interaktív modellvasút- és terepasztal kiállítója, a Miniversum. Utóbbi sátrában nemcsak a minivilágról kaphatnak ismertetőt az érdeklődők, hanem a gyerekek megtanulhatják a kézműves foglalkozásokon, milyen sokféle módon és alapanyagból tudnak vonatokat készíteni, valamint lufifújó versenyen is kipróbálhatják ügyességüket.

A szervezők idén szombati meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket, azaz 22 óráig lehet a parkba kilátogatni és akár fáklyák fénye mellett kerti vasutazni. A kismozdonyok és a színes programkavalkád mellett a park interaktív szolgáltatásai is kipróbálhatók: a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, sínautóban vagy a hajtányon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek