Egy óriástigris és a Szent Korona is végigvonul Debrecen utcáin

A Debreceni Virágkarneválon idén tizenhat virágkocsi, köztük egy óriás virágtigris vonul végig méltóságteljesen az augusztus 20-i ünnepségen. A kompozíciók elkészítéséhez 670 ezer szál dália érkezik Hollandiából.

A virágkarnevál már régóta Debrecen legnagyobb kulturális és összművészeti rendezvénye. Ennek tudatában, a város idén a Szent Koronát és a városcímert ábrázoló kocsik mellett egy harmadik kompozíciót is készíttet: az ország első vidéki állatkertjeként 60 éve megnyílt debreceni állatkertet ünneplő virágkocsin egy 4,6 méter magas és 13 méter hosszú óriás virágtigris heverészik majd.

Forrás: facebook / Debreceni Virágkarnevál

Az idei karneváli menetben 16 virágkocsi és 30 hazai, illetve külföldi művészeti csoport vonul fel a Nagyállomástól a Nagytemplom érintésével a Nagyerdőbe. Este Karneváléj elnevezéssel a Nagyerdei Stadionban kétezer fellépővel rendezik meg az ország legnagyobb „aréna show-ját", és az idén először a karnevál másnapján, augusztus 21-én a belvárosban tartott esti felvonuláson ismét bemutatkoznak a virágkocsik és a művészeti csoportok - írta  a Turizmus.com

Forrás: facebook / Debreceni Virágkarnevál

A karneváli hét programjai már augusztus 14-én megkezdődnek Debrecenben. A nagyerdei Békás-tó környékén megrendezik például a gyerekek ötnapos Galiba fesztiválját, a fények éjszakái program keretében pedig egy nemzetközi, 3D mapping művészekből álló csapat épületvetítéssel „kelti életre" a Nagytemplomot, a Déri Múzeumot és a régi városházát. De lesznek kerékpáros programok, food truck show, és megtartják a cseh sörök karneválját is.

A korábbi 48 virágkarneválon összesen több mint százmillió szál virágot használtak fel a kocsik díszítéséhez. Az idei, 49. karneválon a tavaly elindított törekvést folytatva igyekeznek minél több élő virágot felhasználni a több százezer szárazvirág mellett. Ezért a karnevál előtt egy-két nappal érkezik meg Debrecenbe az a kamion, amely 670 ezer szál dáliát szállít a virágkocsik feldíszítéséhez. Hollandiából immár második éve hozzák a virágokat, mivel Magyarországon nincs olyan termelő, aki ekkora mennyiségben és minőségben képes lenne szállítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek