Lemaradt Kapolcsról? Menjen az Őrségbe összművészeti fesztiválozni!

A Lux et Umbra (Fény és árnyék) című lemezbemutató koncerttel augusztus 11-én kezdetét veszi az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénye, a Hétrétország "köztivál".

A tíz napon át tartó összművészeti fesztiválon zenei, színházi programokkal, filmvetítéssel és nyitott portákkal várják a látogatókat. A fesztivál vendége lesz többek között Lukács Miklós, Balogh Kálmán, Bognár Szilvia, a Bohemian Betyars, Kollár-Klemencz László, a Müller Péter Sziámi AndFriends, Hrutka Róbert, Lajkó Félix és a Dresch Mihály Vonós Quartet. 

Stílszerűen szalmabálákról nézhetik kényelmesen az előadásokat a nézőkForrás: Facebook / Attila Simon

A fesztivál zárónapján, augusztus 20-án Borbély László Junior Prima díjas zongoraművész Schubert-műveket játszik a Pajtaszínházban. A programsorozatot a Dresch Mihály Vonós Quartet koncertje zárja augusztus 20-án délután.

Az őriszentpéteri Pajtaszínházban színházi produkciók váltják majd egymást. A zenei és színházi programok mellett mintegy 20 település 50 helyszínén várják nyitott portákkal a látogatókat. A "köztivál" vendégei beléphetnek a kézműves műhelyekbe, a művészek műtermeibe, megismerkedhetnek az állattartók, gazdálkodók napi munkájával és az őrségi ételkülönlegességeket is megkóstolhatják.

A fesztivál idején kiállítások nyílnak, filmvetítéseket tartanak, sport- és természetjáró programokat szerveznek. A tíznapos programsorozathoz csillagnézés, őrségi tánctábor, filmes alkotótábor és kézműves kirakodóvásár is kapcsolódik.

Részletesebb információt a rendezvény közösségi oldalán talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek