Szeméttelepen is táborozhatnak a bécsi gyerekek

A bécsieknél mindig előbukkan egy olyan szokatlan programlehetőség nyaranta, ami más városokban még csak ötletként sem merülne fel. Most Ausztria legnagyobb szemétlerakó telepe, a Deponie Rautenweg került a középpontba, ugyanis ismét csatlakozott a kedvezményes szünidei programokat kínáló Wiener Ferienspiel programhoz, és július 24-től augusztus 3-ig nyári táborozásra várja a bécsi gyerekeket.

Az osztrák főváros 22. kerületében, Donaustadtban található szemétlerakó délelőttönként várja a 6-10 éveseket. Bevezetésként a gyerekek körbevonatozhatják a mintegy 60 hektáros telepet, miközben rengeteg érdekes és hasznos dolgot hallhatnak a hulladékgazdálkodásról és a szelektív szemétgyűjtésről. Olyan kérdésekre kaphatnak például választ, mint hogy hányszor lehet újrahasznosítani az újrahasznosított papírt - írta közleményében Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Táborozó gyerekek a Deponie RautenwegenForrás: MA48 / Matern

Mivel a telepnek saját kecskenyája is van, a táborozó gyerekek az idén született gidákat is meglátogathatják. A szemétlerakó területén a 90-es évek eleje óta élnek pinzgauer kecskék – azóta, hogy egy állatorvosnő helyet keresett a kihalástól fenyegetett kecskefaj néhány képviselőjének. Akkoriban már csak alig 200 példány élt belőlük egész Ausztriában. A telep végül négy állatnak adott otthont – nem utolsó sorban azért, mert valakinek karban kellett tartania az egyre nagyobb zöldterületeket.

A Deponie Rautenweg kecskenyájaForrás: PID / Schaub-Walzer

Mivel nincsen szeméttelep kukásautó nélkül, ezek a járművek is szerepet kapnak a táborozók programjában: a gyerekek körbemehetnek a hatalmas kukásautóval a telepen. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek