Kíváncsi rá, hogy néz ki a Fertő-part két év múlva? Megmutatjuk!

Modern, családbarát turisztikai központot ígérnek a Fertő tavi vízitelepre. A fejlesztések első szakaszáról tartott sajtótájékoztatón mi is ott voltunk, látványtervekben mutatjuk, hogy néz majd ki két év múlva a Fertő-part magyar oldala.

Forrás: Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Nem fog unatkozni a megújult Fertő-parton!

A tervek szerint teniszpályákkal, focipályákkal, vitorlás kikötővel és 500 új horgászcsónakkal bővül a Fertő tó fertőrákosi szakasza. De persze nem csak a sportkedvelőkre gondoltak a tervezők. A passzívabb pihenésre vágyó párokat például egy látványos vízparti szálloda várja, a kempingező családokat és baráti társaságokat pedig remeknek ígérkező sátorhelyek fogadják majd.

Forrás: Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Aki a szabadban tölti majd az éjszakát, arra a térség gazdag élővilága vár: közel 300 madárfaj csicsergésére ébredhet, és ha elég korán kel, akár egy hajnali madárles túrára is benevezhet. A Fertő-parton külön gondoltak a családosokra, őket kalandos programokkal, játszóterekkel és sekély vizű stranddal várják.

Forrás: Fertő–Hanság Nemzeti Park

Négy évszakos élményeket ígérnek

A tervek között szerepel egy közösségi tér kiépítése is, amelyet főleg az iskolás csoportok és a baráti társaságok fognak értékelni. Ugyanakkor mivel a Fertő tavat a Balatonhoz hasonlóan négyévszakos úti céllá szeretnék alakítani, ahol minden évszakban lehet találni valamilyen kikapcsolódási lehetőséget, ezért hamarosan már a téli hónapokra is készülnek majd sportolási lehetőségekkel és számos beltéri rendezvénnyel.

Forrás: Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

A Fertő tó a Modern Városok Program keretében újul meg, a munkálatokat még az idei évben elkezdik. Ha minden a tervek szerint halad, akkor két év múlva már hazánk legújabb turisztikai központját találjuk az északnyugati határunk mentén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek