Ingyenes túrákat tartanak a Széchenyi és a Gellért fürdőben

Június 9-én tartják a Wellness Világnapját, amelynek célja, hogy legalább ezen napon figyeljen mindenki az egészséges életmódra. A Global Wellness Day kezdeményezésére az idén 100 országban, közel 4000 szolgáltató, köztük számos spa, szálloda, fürdő, fitneszterem és táncterem készül kedvezményekkel és programmal erre a napra. A kezdeményezéshez csatlakozott az idén 100 éves Gellért fürdő és a Széchenyi Gyógyfürdő is.

Legalább ezen a napon:
Sétálj egy órát!
Igyál több vizet!
Kerüld el a műanyag flakonokat!
Fogyassz organikus, helyi alapanyagokból készült ételeket!
Tegyél jót valakivel!
Vacsorázz együtt a családdal!
Menj aludni este 10-kor!

A világnap alkalmából a Széchenyi és Gellért fürdők ingyenes, vezetett épületbejárást tartanak egy délelőtti és két délutáni alkalommal, melyre előzetes emailes regisztráció szükséges a Gellért  és a Széchenyi fürdő saját weboldalán. A vezetett túra mellett a Széchenyiben gyógyvízkótolóval a Gellért fürdőben pedig ingyenes állapotfelméréssel is várják a látogatókat. De utóbbi helyen fellép majd Karacs Ildikó énekes, művészeti terapeuta, és láthatják majd Molnár Hajnal táncos Hangwellness és lélektánc című előadásait is, amely során a fürdőzők hangtálakkal, sámándobbal és tánccal kísért magyar és szankszrit mantrákat hallgathatnak a medencében.

A Széchenyi fürdő termálvízellátását az 1938-ban átadott II. számú, „Szent István" kút, hidegvíz-ellátását 6 darab kisebb kút biztosítjaForrás: Marc Ryckaert (MJJR) / Wikipedia

Június 9-én több budapesti és vidéki szálloda is külön programokkal, köztük kerékpártúrákkal, kedvezményesen igénybe vehető spa-szolgáltatásokkal és spirituális fürdőlátogatással készül. A világnaphoz csatlakozott fürdőkről és hotelekről az esemény Facebook-oldalán olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek