Rajongók, figyelem! Tacskómúzeum nyílt Németországban!

Miközben a létező legfurcsább dolgoknak szentelt múzeumok nyílnak szerte a világban, szinte furcsa, hogy a tacskók csak most részesülnek ebben a kiváltságban.

2018 húsvétján megnyílt a Dackelmuseum (Tacskómúzeum) a németországi Passau-ban – írja a Travel and Leisure a BBC-re hivatkozva. A tárlaton 4500 különféle, a kutyafajtához kapcsolódó tárgyat nézhetnek meg az érdeklődők, többek között játékokat, kutyabélyegzőket, művészi alkotásokat és kézzel készült tacskóplüsseket.

Elmélkedő tacskó. Ez is jól áll nekiForrás: Flickr.com

Az alapító szerint nincs még egy kutyafajta a világon, amely akkora népszerűségnek örvendne, mint Bavária szimbóluma, a tacskó. Ő és párja immár két évtizede gyűjtik a kutyához kapcsolódó tárgyakat, és most eljött az a pont, amikor feladták eredeti szakmájukat, és kizárólag a múzeumnak szentelik életüket. A tárlaton összesen két élő tacskóval találkozhatnak a látogatók, a saját két kutyájukkal: Seppivel és Monival.

Íme egy részlet a múzeumbólForrás: Facebook

A kolbász formája miatt külföldön "hot dog kutyaként" is emlegetett jószágot sokan zárják a szívébe vicces kinézete miatt. A tacskó fajt a németek a középkorban kezdték kitenyészteni, hogy borzokat és rókákat űzzön ki odújukból, és az állatnak a vadászat a lételeme lett. Nem véletlen a német mondás: Amikor a tacskó tükörbe néz, oroszlánt lát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek