Családilag tanulhat a környezettudatosságról a Vadasparkban

Az élővilág számára az emberek által termelt hulladék jelenti az egyik legnagyobb tehertételt. A Budakeszi Vadasparkban és a Hármashatár-hegyi Erdészeti Erdei Iskolában március 29. és 31. között megrendezett „Környezettudatossági héten" ezért az egész család megtanulhatja a szelektív hulladékgyűjtés minden csínját-bínját, hogy együtt őrizhessük meg az őshonos, és a Kárpát-medencében meghonosodott állatfajaink élőhelyeit.

A szelektív hulladékgyűjtés inspirálta játékos feladatok mellett madárgyűrűzés, a Pangea Egyesület által szervezett „Klíma-kaland", és a Mozgó Piac is várja a Budakeszi Vadaspark látogatóit.

Forrás: Flickr.com

Melyik kukába is kell dobnunk a papírszemetet? A kékbe, a sárgába, a fehérbe, avagy a zöldbe? És a műanyagot? Egyáltalán, mi számít műanyagnak? Miért kell külön gyűjtenünk a különböző típusú szemeteket? Mi minden újdonság készülhet a már kidobott, majd újrahasznosított dolgokból? És hogyan segíthet mindez az élővilágnak, a vadon élő állatoknak? Megannyi kérdés a hulladékok kezelésével kapcsolatban, amire nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész családnak érdemes tudnia a választ.

Aki játékos formában szeretne minél többet megtudni a szelektív hulladékgyűjtésről, egyben hasznos, szabad levegőn töltött programot is keres a tavaszi szünetre, az látogasson el március 29. és 31. között a Budakeszi Vadaspark vagy a Hármashatár-hegyi Erdészeti Erdei Iskola „Környezettudatossági hetére". Ráadásul a Földművelésügyi Minisztérium és az Örökerdő Alapítvány támogatásának köszönhetően az első 100 kisiskolás, aki a Budakeszi Vadaspark főbejáratánál kihelyezett standnál minden nap 10 és 16 óra között sikerrel oldja meg a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos feladatokat, aznap ingyen látogathatja meg a Budakeszi Vadasparkot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek