Koncertek, tűzijáték, fényfestés: ingyenes programok a V4 Karneválon

Február 11-én, vasárnap a Visegrádi Együttműködés aláírásának évfordulóját ünnepli a V4 Karnevál. Ebből az alkalomból zsonglőrök, utcaszínházak, táncosok, zenészek, kézműves műhely, esti fényfestés és tűzijáték várja az érdeklődőket a Várkert Bazárban és környékén. A karneváli hangulat mellett Caramel, Lajkó Félix és az Óperentzia, a Balkan Fanatik, a Kerekes Band és a Kolompos Együttes koncertje szórakoztatja majd a vendégeket.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) február 7. és 18. között megrendezi a „Visegrádi Napok" kulturális és gasztronómiai eseménysorozatot, amelynek célja a tagországok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország közti kapcsolatok erősítése, közös kulturális értékeink bemutatása.

Fénybe borul majd a Várkert BazárForrás: MTÜ

A rendezvénysorozat fő eseménye a február 11-én, vasárnap a Várkert Bazárban és környékén szervezett V4 Karnevál lesz, ahol a részvétel ingyenes. Itt a V4 születési évfordulójának alkalmából zenei és családi programokkal, jellegzetes négy-nemzeti bemutatókkal, esti fényfestéssel és tűzijátékkal várják az érdeklődőket. A karneváli hangulatot idéző programok mellett koncertek is szórakoztatják majd a vendégeket, 11 órától a Kerekes Band, 12:15-től a Kolompos Együttes, 13:30-tól a Balkan Fanatik, 15:10-től Caramel, 17 órától Lajkó Félix és az Óperentzia lépnek fel.

18 órától pedig látványos fényfestést, ezt követően pedig tűzijátékot láthatnak az érdeklődők. A tűzijátékbombákat a Lánchídról lövik majd fel, így jól látható lesz a Duna-korzóról, a Várkert rakpartról, a Halászbástyáról, a Budavári Palota Dunára néző oldaláról, a Budavári Sikló tereiről, sétányairól.

Fontos információ a közlekedőknek, hogy a V4 Karnevál napján 16 órától éjfélig lezárják a Lánchidat a gépjármű forgalom, 17 órától pedig a gyalogos forgalom elől is. Február 11-én 17 órától az Alagutat, a Clark Ádám teret, a Széchenyi István teret, valamint az érintett pesti és budai rakpartot is lezárják. Változik a 15-ös, a 16-os, a 16A, a 105-ös, a 115-ös autóbusz, valamint a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos közlekedése február 10-én és 11-én, illetve a résztvevők számától függően az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz közlekedésében is lehet változás. További információ itt érhető el.

A V4 Karnevál teljes programját itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek