Pécs hamarosan csokimámorban úszik majd

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a Pécsi Csokoládé Karnevált, amely február 3–4. között zajlik majd. Körülbelül 25 csokis program – köztük több szakmai előadás, látványfőzés és gyerekjáték – várja a látogatókat, nem beszélve a vásárra érkező 18 kiállító ínycsiklandozó kínálatáról!

A ZsÖK és a Csoko-Láda Csokibolt együttműködésében létrejövő rendezvényen az ország különböző pontjairól érkező csokoládékészítők igazi különlegességekkel, kézzel készült egyedi termékekkel várják a látogatókat a Zsolnay Kulturális Negyed E78-as épületében.

A belépés ingyenes, de a szakmai programok regisztrációhoz kötöttek, és lesznek díjköteles kísérőprogramok is.

Forrás: Foto:Toth Laszlo

A sokszínű programok keretében a látogatók többek között készíthetnek csokis csigát, megtudhatják, hogy milyen jótékony hatása van a csokoládénak az emberi szervezetre, ráadásul csokoládés kolbászt is kóstolhatnak.

A Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulói helyben készítenek bonbonokat, amelyet a látogatók elfogyaszthatnak. A Pécsi Tudományegyetem 3D Projektje kiállításon mutatja be a 3D technológia művészeti alkalmazását és a 3D nyomtató működését. A Csokoládé Karnevál immár hagyományosan egy meglepetéssel is készül: a helyszínen Zsolnay-csokoládé csempe festését kísérhetik figyelemmel a látogatók.

Forrás: Foto:Toth Laszlo

A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak, kirakhatnak csokoládé-puzzlet és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel.

A VI. Pécsi Csokoládé Karnevál házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf, akinek a kezében nemcsak mikrofon, hanem fakanál is lesz, ugyanis négy alkalommal készít rendkívüli csokoládés ételt a látogatók előtt.

Díjköteles kísérőprogramok

A Csokoládé Karnevál alkalmából a Varázsóra rendhagyó természettudományos bemutatóval jelentkezik Legédesebb kísérletek címmel, amely során a fizikusok bemutatják, hogy milyen érdekes kísérletek végezhetők többek között gumicukorral, pillecukorral és fagylalttal.

Gyerekprogramokban sem lesz hiányForrás: Foto:Toth Laszlo

A Marcipángyurmázás című foglalkozáson a gyerekek színes marcipánból készíthetnek ehető figurákat, a Csokifestésen pedig csokoládéval festhetnek csokoládét, s meg is szórhatják apró cukorpöttyökkel.

A Zsolnay csempe festése felnőtteknek ajánlott műhelymunka, ahol porcelánfestő útmutatásai alapján díszíthetnek Csokoládé-Zsolnay csempét, melyet díszdobozba csomagolva vihetnek haza.

Forrás: Foto:Toth Laszlo

Akció

A bejáratnál kapott tombola szelvény felmutatásával a Csokoládé Karnevál látogatói 15% kedvezményben részesülnek a Zsolnay Kulturális Negyed valamennyi kiállításán, a Labor-Interaktív Varázstérben, valamint a Planetárium és a Varázsóra előadásokon február 3-4-én.

További részleteket a programsorozatról itt talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek