Csipkebogyó minden mennyiségben: hétvégén, Szarvaskőn

Csipkebogyó minden mennyiségben: hétvégén, Szarvaskőn

 

 

Népviseleti bemutató, operettgála és kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket szombaton a szarvaskői Csipkebogyó fesztiválon – MTI.

Az Ófaluban a rendezvény 10 órakor kezdődik népviseleti bemutatóval és versennyel, amelyet a Ja-Ja együttes versmegzenésítő koncertje követ. A hivatalos megnyitó után felavatják az 1956-os emlékművet, majd színes programokon kapcsolódhatnak ki a látogatók: a gyerekek mesekertben játszhatnak és hagyományos játékokkal fejleszthetik ügyességüket. Az érdeklődők kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, előadásokat hallgathatnak meg, valamint találkozhatnak Szarvaskőről elszármazott írókkal is. A rendezvényen Bottyán Judit, Kárpáti János, Mester Györgyi és Baka Dominika is dedikálja majd köteteit.

Fotó: Tomkó Ádám / Flickr.com

 

A fesztiválon fellép Kovács Nóra és Tarnai Kiss László énekművész, koncertet ad a Zinfield zenekar és a The Hangover band, az operettgálán Kalina Enikő, Dobó Katica és Pankotay Péter szórakoztatja a közönséget.

A vadrózsa álterméséből, a csipkebogyóból készült termékeknek nem véletlenül van szezonja ősszel: a benne lévő likopin nagyon egészséges, és segít megőrizni a nyáron szerzett barnaságot is. Általában az őszi fagyok környékén érik be.

Ha már ott jár, érdemes tenni egy túrát is a színes őszi tájban, és felkapaszkodni Szarvaskő várának romjaihoz is, elvégre úgy néz ki, kirándulóidő lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek