Tányérokat rejtenek el az alsóörsi Palacsinta Fesztiválon!

Tányérokat rejtenek el az alsóörsi Palacsinta Fesztiválon!

Október 1-jén százféle palacsintát kóstolhatnak meg azok, akik ellátogatnak a Balaton partjára és a gyerekprogramokat is felvonultató alsóörsi rendezvényt választják.

Lesz többek között túrós, lekváros és csokis, citromos-mézes-tejfölös és balatoni szivárványos-pudingos kreáció is. Az otthon elkészített palacsinták versenyét négy kategóriában hirdették meg: édes, sós, kreatív édes és kreatív sós. Az esemény érdekessége, hogy Füred kapitány, a turisztikai szakemberek által kreált mesehős speciális kincsvadászatot is tart. Az Ő segítségével 100 darab tányért is elrejtenek Balatonfüreden, Csopakon és Alsóörsön. Akik megtalálják, azok ingyen palacsintát kapnak. A tányérokat azonban érdemes lesz megtartani, mert a budapesti Sütni Cake torta- és sütemény fesztiválra is belépőként szolgálnak.

Az október 7. és 8. között a budapesti Gellért Szállóban megrendezett Sütni Cake torta- és süteményfesztivál alatt a család minden tagja közösen sajátíthat el olyan fortélyokat, amelyeket otthon is használhatnak majd konyhában. Az akciót azért szervezik, mert több kutatás is azt mutatja, a szülök nem engedik be gyerekeiket a konyhába, mert ők maguk is bizonytalanul mozognak fakanállal a kezükben. Ez bizonytalanság az egyik oka annak, hogy a szülők mindössze 33 százaléka készíti az ebédet vagy a vacsorát közösen gyermekével, legalább hetente egyszer – derül ki a Kitchen Confidence Survey elnevezésű kutatásból.

Fotó: Wicked Sushi / Flickr.com

Ez az oka annak, hogy az idei Sütni Cake fesztiválon olyan ingyenes kurzusokat is tartanak, amelyek segíthetnek a szülők főzési, sütési ismereteinek elmélyítésében.

Palacsinta Fesztiválnak az alsóörsi strand ad otthont, október 1-jén vasárnap 14 órától. Fél négykor Rudi bohóc veszi elő a palacsintasütőjét, 17 órakor pedig Füred kapitány kincsvadászata kezdődik. A délután folyamán lesznek továbbá játékos versenyek kicsiknek és nagyoknak is.

A palacsintasütő versenyre a nevezés ingyenes!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek