Nosztalgiázzon a MÁV Szolnokra tartó gőzmozdonyaival!

Ünnepi gőzfelhős nosztalgiavonatok közlekednek a 170 éves Pest-Szolnok vasútvonal megnyitásának alkalmából szeptember 2-án. A MÁV Nosztalgia két járatot is indít, az egyik szerelvényen ráadásul a Szent Korona hivatalos másolatával utazhatnak együtt a patinás Teakfa Orient kocsiban. Mindkét ünnepi szerelvényben a nosztalgiaflotta legszebb vasúti járművei sorakoznak fel.

Fotó: MÁV Nosztalgia

Magyarország második gőzvontatású, Budapest-Szolnok vasútvonalán 1847. szeptember 1-én indult el a forgalom. Ebből az alkalomból szeptember 2-án, szombaton gőzvontatású nosztalgiavonatok közlekednek Nyugati pályaudvarról Szolnokra. A MÁV Nosztalgia ünnepi vonatában klasszikus fapados és párnás fülkés kocsik is helyet kapnak. Az első ünnepi járat 8:10-kor indul, élén a 242-001 sorozatú gőzmozdonnyal, a második 8:30-kor robog ki, és a 204-es (220,194-es pályaszámú) gőzmozdony vontatja.

Az utazás a Szolnok Napja programsorozattal egészül ki. A különvonat utasai bepillanthatnak a Szolnoki Járműjavító mindennapjaiba, bemehetnek a 110 éves víztoronyba, és bejárhatják a 242-001 sorozatú gőzmozdonyt és az általa vontatott nosztalgiaszerelvényt is. De megnézhetik Szolnok megújult repülőmúzeumát, a Szent Korona hiteles másolatát befogadó Reptárt is, mely a 170 éves felújított szolnoki indóház egykori épületében működik. Az ünnepi szerelvényekre váltható jegyekről bővebben itt találnak infót.

Fotó: MÁV Nosztalgia
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek