Íme a Virágkarnevál legjobb képei

  Íme a Virágkarnevál legjobb képei.

  Csengőszóra ébredtek az emberek Debrecen belvárosában vasárnap: reggel több mint ezer kerékpáros tekert végig a karneváli menet útvonalán és folyamatos csengetéssel jelezte, hogy megkezdődött a gyermekfesztivállal és fényestekkel is kiegészült 48. virágkarnevál a cívisvárosban. 

  A Feeling tánc és mazsorettegyüttes tagjai - Galériáért katt a képre!
  Galéria: Debreceni Virágkarnevál 2017
  Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

  A karneváli menetben ezúttal tizennégy virágkocsi vonult fel, díszítésükhöz több százezer szál élő virágot – köztük félmillió, Hollandiából érkezett dáliát – és több mázsa szárazvirágot használtak fel. Debrecen már korábban eltökélte, hogy visszatér gyökereihez, és lehetőség szerint minél több élő virágot használ fel a kompozíciókhoz.

  A kocsik a Nagyállomás felől a Nagytemplom előtt elhaladva érkeztek meg a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterére, ahol egész nap megtekinthették az érdeklődők a kompozíciókat és leadhatták szavazataikat az általuk legszebbnek ítélt virágkocsira.

  Kiállították a karneválok történetének legnagyobb, versenyen kívül készített kompozícióját is: a különleges virágsárkány 21 méter hosszú és csaknem százezer friss dáliával díszítették fel a készítői.

  A Thermodam virágkocsija - Galériáért katt a képre!
  Galéria: Debreceni Virágkarnevál 2017
  Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

  Az idei virágkarneválon tíz hazai mellett tíz külföldi tánc- és hagyományőrző csoport vonult fel, és mutatta be produkcióját nagy tapsot kiváltva a felvonulási útvonal két oldalát zsúfolásig megtöltő érdeklődő előtt.

  A közönség döntése alapján a debreceni ThermoDam hőszigetelő rendszereket gyártó cég Szárnyaló Debrecen című, a tűzből újjászülető főnixmadarat ábrázoló virágkocsija nyerte meg a 48. virágkarnevált, jelentették be vasárnap este a Nagyerdei Stadionban rendezett Karneváléj gálaműsor keretében.

  Az esti Karneváléjen húszezer néző előtt kétezren léptek színpadra, majd az idei virágkarnevál az Egyetem téri tűzijátékkal fejeződött be Debrecenben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!