Íme a Virágkarnevál legjobb képei

Íme a Virágkarnevál legjobb képei.

Csengőszóra ébredtek az emberek Debrecen belvárosában vasárnap: reggel több mint ezer kerékpáros tekert végig a karneváli menet útvonalán és folyamatos csengetéssel jelezte, hogy megkezdődött a gyermekfesztivállal és fényestekkel is kiegészült 48. virágkarnevál a cívisvárosban. 

A Feeling tánc és mazsorettegyüttes tagjai - Galériáért katt a képre!
Galéria: Debreceni Virágkarnevál 2017
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A karneváli menetben ezúttal tizennégy virágkocsi vonult fel, díszítésükhöz több százezer szál élő virágot – köztük félmillió, Hollandiából érkezett dáliát – és több mázsa szárazvirágot használtak fel. Debrecen már korábban eltökélte, hogy visszatér gyökereihez, és lehetőség szerint minél több élő virágot használ fel a kompozíciókhoz.

A kocsik a Nagyállomás felől a Nagytemplom előtt elhaladva érkeztek meg a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterére, ahol egész nap megtekinthették az érdeklődők a kompozíciókat és leadhatták szavazataikat az általuk legszebbnek ítélt virágkocsira.

Kiállították a karneválok történetének legnagyobb, versenyen kívül készített kompozícióját is: a különleges virágsárkány 21 méter hosszú és csaknem százezer friss dáliával díszítették fel a készítői.

A Thermodam virágkocsija - Galériáért katt a képre!
Galéria: Debreceni Virágkarnevál 2017
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az idei virágkarneválon tíz hazai mellett tíz külföldi tánc- és hagyományőrző csoport vonult fel, és mutatta be produkcióját nagy tapsot kiváltva a felvonulási útvonal két oldalát zsúfolásig megtöltő érdeklődő előtt.

A közönség döntése alapján a debreceni ThermoDam hőszigetelő rendszereket gyártó cég Szárnyaló Debrecen című, a tűzből újjászülető főnixmadarat ábrázoló virágkocsija nyerte meg a 48. virágkarnevált, jelentették be vasárnap este a Nagyerdei Stadionban rendezett Karneváléj gálaműsor keretében.

Az esti Karneváléjen húszezer néző előtt kétezren léptek színpadra, majd az idei virágkarnevál az Egyetem téri tűzijátékkal fejeződött be Debrecenben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek