Bőköz: összművészeti fesztivál az Ormánságban

Bőköz: összművészeti fesztivál az Ormánságban

Magyarország egyik legszegényebb, de értékeiben talán leggazdagabb térségében rendeznek összművészeti fesztivált augusztus 25. és 27. között.

Fotó: Bőköz Fesztivál / FacebookForrás: Travelo

 A Bőköz Fesztivál helyszíne az Ormánság, azon belül is elsősorban három falu, Kémes, Szaporca és Tésenfa. Lesznek gyerekkoncertek és tájházak, roma ételek és tehetséges, fiatal roma művészek, és megérkezik ide az Arany-busz is. Többek között hagyományőrző kiállításokat, ökokert-bemutatót is láthatnak a vendégek, egy helyszínen pedig szimultán sakkjátszmákkal és többféle családi társasjátékkal készülnek az érdeklődők szórakoztatására.

Augusztus 24-én, csütörtökön este indul a program, Kémesen valószínűleg óriási hahotázással, mert itt Dolák-Saly Róbert lép fel este hattól, Szaporcán pedig a János vitézt nézhetik meg este nyolctól a Nemzeti Színház fiatal művészeinek előadásában. Augusztus 25-én este Boban Markovic és együttese, majd a Besh'o'droM ad koncertet Kémesen a nagyszínpadon, de a három nap alatt az erdélyi kórusok által előadott zsoltároktól a jazz-ig sokféle zenét hallhatnak majd a látogatók, nem utolsósorban Varnus Xavér koncertjét a szaporcai Református Templomban. Ez utóbbira jegyet kell váltani.

Fotó: Bőköz Fesztivál / FacebookForrás: Travelo

 Az Ős-Dráva Látogatóközpont a kétféle szakvezetésen túl kínál kenutúrát a Fekete-vizen, madárgyűrűzési bemutatót, sőt, kerékpárbérlési lehetőséget is. A fesztivál ideje alatt a belépőjegy a látogatóközpontba egységesen 400 forint lesz fejenként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek