ArtPark: múzeumok költöznek parkba a gyerekek kedvééért

  ArtPark: múzeumok költöznek parkba a gyerekek kedvééért

  Szeptember 2-án a Magyar Nemzeti Galéria a Szépművészeti Múzeummal és a Néprajzi Múzeummal együttműködve kiköltözteti egy napra a művészetet a parkba a gyerekek kedvéért.

  Fotó: Bertalan Soos / Facebook / ArtPark

  Megnézni, megérinteni, megszagolni, kipróbálni, meghallgatni, sőt mindezek által inspirálva alkotni, közös élményt szerezni. Ez a célja a Városligetben megrendezésre kerülő ArtPark rendezvénynek, amelyre 3-13 év közötti gyerekeket, és családjukat várják, és amelynek programját a három múzeum pedagógusai állították össze, hogy a gyerekekben felébresszék a művészet és a természet iránti vágyat, szeretet, és a saját alkotás iránti igényt.

  A játéknak összesen 8 állomása lesz, mindenütt a gyerekek életkorához, érdeklődési köréhez és képességeihez mérten több feladattal. A játékba bármelyik állomáson be lehet kapcsolódni, a gyerekek a feladatokat és az útvonalat jelző füzetet kapnak, ebbe gyűjthetik a sikeresen elvégzett feladatokért járó pecséteket, illetve innen választhatják ki a következő feladatot. Valamennyi állomáson lehetőség van megpihenni, képzett múzeumpedagógusoktól és gyerekszerető segítőktől kérdezni az ott bemutatott alkotásokkal, vagy akár az egész rendezvénnyel kapcsolatosan. A szervezők biciklitárolóra, kutyafrissítő pontra, valamint tisztálkodási lehetőségre is gondoltak.

  A részvétel ingyenes. További részletek a rendezvény közösségi oldalán találhatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!