Százötven kiállító várja a hétvégén a Magyar Ízek Utcájában - kóstoljon bele!

Százötven kiállító várja a hétvégén a Magyar Ízek Utcájában - kóstoljon bele!

Az idei Szent István-napi kenyeret, valamint az ország tortáit is megkóstolhatják az érdeklődők a Magyar Ízek Utcájában, amely augusztus 19-én és 20-án a Várkert Bazártól a Szilágyi Dezső térig várja a látogatókat Budapesten.

A Kárpát-medencei tájegységek gasztrokultúrájának legjavát felvonultató rendezvényen a magyar kiállítók mellett idén is ott lesznek a V4 országai - Szlovákia, Lengyelország és Csehország -, amelyek három standon mutatják be étel- és italkülönlegességeiket, a lengyel heringtől a cseh knédliig.

Fotó: Kallos Bea / MTIForrás: Travelo

 Számos ínycsiklandozó kézműves termék gusztáltatja majd magát, mint például a karcagi birkapörkölt, a gyömbéres kolbász, a szatmári töltött káposzta, az alföldi pásztorleves, sokacbab vagy a cigánykáposzta. A tradicionális élelmiszer-előállítók is elhozzák portékáikat, akik lekvárokat, gyógynövénykészítményeket, söröket, borokat, pálinkákat, mindenféle húskészítményt és sajtokat kínálnak majd az érdeklődőknek - írja az MTI. Vendégül látnak "nem professzionális" főzőasszonyokat is, akik a szülőhelyükhöz kötődő hagyományos ételek elkészítését mutatják be. A káposztaleves mákos pogácsával a Felvidékről érkezik, de szilvalekvárral töltött fánkot is sütnek majd, míg a moldvai csángó faluból érkező csapat húsos galuskát készít.

Az idei évben a minőségi sörökből sem lesz hiány: a Fő utca Clark Ádám tér felőli végén kialakított Kézműves sör utcában tizennégy kézműves sörfőzde több mint százféle termékét kóstolhatjuk meg. A Várkert Kaszinó előtt felállított színpadon pedig különféle ételekről, a hozzájuk kapcsolódó történetekről és receptekről tartanak beszélgetést.

A rendezvényen ízlelhetjük meg először a Balatoni habos mogyorótortát, amely az idén elnyerte a Magyarország tortája címet. Sőt, Magyarország cukormentes tortáját, a Pöttyös Panni névre hallgató édességet is a rendezvényen kóstolhatja meg először a nagyközönség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek