Fogja a családját, és mutasson nekik Szamárfület!

Fogja a családját, és mutasson nekik Szamárfület!

Több mint száz programmal – köztük Palya Bea és a Kolompos együttes koncertjével – várja a családokat a Szamárfül Fesztivál, amelyet augusztus 18-20. között rendeznek meg pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben – írja az MTI.

 

Fotó: Szamárfül Családi Fesztivál / Facebook

Az ország egyik legnagyobb gyermekfesztiválján megnyílik a legnagyobb magyarországi játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítás. A JáTECHtér elnevezésű tárlaton 200 játékot próbálhatnak ki a látogatók. A több mint 30 év informatikai és elektroakusztikai eszközeiből álló, egyedülálló látványosság a játékokhoz kapcsolódóan a konzolok, a hangeszközök és a vizuális fejlődés területére is bepillantást enged.

 

Fotó: Toth Laszlo / Facebook / Szamárfül Családi Fesztivál

A fesztivál fellépői között van Palya Bea és a Kolompos együttes, a Simply English, Bíró Eszter, valamint Bognár Szilvia és zenekara. Esténként a Diafilmsarokban Bogárdi Aliz mond esti mesét. A publikum a Karzat Színház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a Mesebolt Bábszínház, a budapesti Gólem Színház és a debreceni Ort-Iki Bábszínház előadásait láthatja, ráadásul a Tintaló Társulás Circus Mechanicus című rendhagyó cirkuszában a közönség a kulisszák mögé is betekinthet. A Kispék Műhely keretében az érdeklődők bepillanthatnak a kenyérkészítés rejtelmeibe, az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal játékosan tanulhatnak a környezetvédelemről, az ÉlményMűhely foglalkozásán pedig a művészet, a tudomány és a technológia összefüggéseit fedezhetik fel a gyerekek.

Pénteken 14 órakor, szombaton és vasárnap délelőtt 10-kor kezdődnek az első programok, és egészen estébe nyúlóan számtalan egyedi programból, valamint számos ismétlődőből válogathatnak a látogatók.

A Zsolnay Negyed állandó kiállításai nem tartoznak a fesztivál egyébként ingyenes programjai közé, így azok, valamint a Labor – Interaktív Varázstér is belépőjegy megváltásával látogatható, melyhez kedvezményes jegycsomagokat, valamint 1+1 akciót is kínálnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek