Népi motívumoké a főszerep a Skanzenben az ünnepi hétvégén

  Népi motívumoké a főszerep a Skanzenben az ünnepi hétvégén

  Augusztus 19-én és 20-án Cifra hétvégével várja az érdeklődőket a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Két napon keresztül a hagyományos népi kultúrában felismerhető jelek, mintázatok, színek és ezek jelentése áll a programok középpontjában a Skanzen Bakony, Balaton-felvidék tájegységében.

  Kortalan divatSzentendrei Skanzen / Facebook

  Sok érdekességet megtudhatnak a látogatók arról, hogyan élnek tovább a motívumok a díszítőművészet mellett használati tárgyainkon, a divatban vagy akár a testünkön. Arra is választ kaphatnak, milyen szerepe és jelentése van az egyes jeleknek, színeknek, képeknek a díszítésben. A közönség bevonásával zajló divatbemutató és viseletpróba mellett kézműves foglalkozások sokaságával vár kicsiket és nagyokat a múzeum. Készíthetnek gyöngykalárist, testfestéssel hagyományos motívumokat varázsolhatnak magukra, akik magukat szeretnék felékesíteni, de lesz pásztorbot-faragás, legyezőkészítés és könyvjelzőhímzés azoknak, akik a tárgyak díszítését szeretnék kipróbálni.

  Játékos motívumkereső túra során felkutathatják és felfedezhetik az érdeklődők a magyar népi díszítőművészet nyomait a Skanzenben. A színpadon tánctanulás folyik. Szombaton délután a Zűrös banda, vasárnap a Tükrös Zenekar játssza a talpalávalót. Őröl a vízimalom, jár a körhinta és működik a Játék-udvar. További információk a Skanzen közösségi oldalán olvashatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!