Pásztorkutyák versenye és családbarát programok a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

A Harkány közelében található Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban, izgalmas programokkal körítve rendezik meg a Magyar Terelőkutyák Bajnokságának egyik fordulóját augusztus 12-én.
 

Egy puli mutatja meg éppen terelési képességeitFotó: Attila.Roder / Duna-Dráva Nemzeti Park / Facebook


Az egész napos rendezvény keretében a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd. A program alatt nem csak a képzett kutyákat láthatnak az érdeklődők, mert a juhokat eddig még soha nem látott pásztorkutyák terelési képességét is felmérik, ami várhatóan különleges színfoltja lesz a rendezvénynek. A hagyományos pásztorviseletek és eszközök alkalmazás közbeni használatát is láthatják a nézők, sőt első kézből ismerhetik meg a pásztorélet sokszor nem is olyan könnyű voltát.

A napi program során az érdeklődők szakvezetésen vehetnek részt a Hagyományos gazdálkodás tanösvényen, és tárlatvezetéssel megnézhetik az Ős-Dráva Látogatóközpontot. Lesznek majd NATURA2000 játékok (távcsöves madármegfigyelő-verseny, TermészetTár), íjászat, kisállat-simogató, kutyakarikatúra-készítés, természetismereti foglalkozások és gyerekprogramok. Helyi termelők és kézművesek is bemutatkoznak a rendezvényen.

További részleteket az Ős-Dráva Látogatóközpont közösségi oldalán talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek