Kóstoljon kemencében sült barokk ételeket Fertődön!

  Kóstoljon kemencében sült barokk ételeket Fertődön!

   

  Kíváncsi, mit tettek a család asztalára évszázadokkal ezelőtt a háziasszonyok? Látogasson el a Barokk Ételfőző Fesztiválra, és megismerkedhet a 17. századi magyar konyha különleges ízvilágával és pompájával.

  Fotó: Bódis Krisztián

  A gasztronómiai időutazást augusztus második hétvégéjén rendezik a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában, idén ötödik alkalommal. A rendezvénye először a környező települések vezetői mérik össze tudásukat a Polgármesterek Kupája elnevezésű versenyen. Ezt a hagyományos főúri és csárdakonyhai kategóriák versenye követi szombaton, ahol minimum háromfogásos menüt, illetve bográcsban, tárcsán, nyárson vagy kemencében készített ételeket készítenek az indulók, a szervezők által kiválasztott alapanyagokból.

  Az ételeket minden kategóriában 4-6 fős zsűri értékeli majd, köztük Esterházy Antal herceg és felesége, Esterházy Svetlana.

  Tavaly összesen 30 csapat mérte össze tudását. Ha ön is kedvet érez magában, ne fogja vissza magát, hisz a versenyen bárki indulhat; a csapatok legkésőbb augusztus 1-ig adhatják le nevezésüket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!