Kóstoljon kemencében sült barokk ételeket Fertődön!

    Kóstoljon kemencében sült barokk ételeket Fertődön!

     

    Kíváncsi, mit tettek a család asztalára évszázadokkal ezelőtt a háziasszonyok? Látogasson el a Barokk Ételfőző Fesztiválra, és megismerkedhet a 17. századi magyar konyha különleges ízvilágával és pompájával.

    Fotó: Bódis Krisztián

    A gasztronómiai időutazást augusztus második hétvégéjén rendezik a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában, idén ötödik alkalommal. A rendezvénye először a környező települések vezetői mérik össze tudásukat a Polgármesterek Kupája elnevezésű versenyen. Ezt a hagyományos főúri és csárdakonyhai kategóriák versenye követi szombaton, ahol minimum háromfogásos menüt, illetve bográcsban, tárcsán, nyárson vagy kemencében készített ételeket készítenek az indulók, a szervezők által kiválasztott alapanyagokból.

    Az ételeket minden kategóriában 4-6 fős zsűri értékeli majd, köztük Esterházy Antal herceg és felesége, Esterházy Svetlana.

    Tavaly összesen 30 csapat mérte össze tudását. Ha ön is kedvet érez magában, ne fogja vissza magát, hisz a versenyen bárki indulhat; a csapatok legkésőbb augusztus 1-ig adhatják le nevezésüket.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!