Utcafesztivállal indul a Szentivánéj Debrecenben

   


  Nagyszabású, háromnapos művészeti fesztivállal készülnek az idei múzeumok éjszakájára a rendezvénysorozat országos kiemelt helyszínén, Debrecenben – írja az MTI.
   

  Fotó: Koren Balázs / Flickr.com


  Az első PAD (Picnic & Art Debrecen) fesztivállal a múzeumok éjszakájának egynapos programjait szeretnék kibővíteni olyan formában, hogy kulturális helyszínekké teszik és szimbolikusan összekapcsolják a város köztereit. Ugyanezt szeretnék majd megvalósítani 2023-ban is, ha Debrecen elnyeri az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet. A fesztivál idejére tehát „kulturális ösvény" köti majd össze a rendezvény és a múzeumok éjszakája főbb helyszíneit.

  Élettel töltik meg a tereket június 21. és 23. között: kortárs művészek – képzőművészek, zenészek, táncosok, színészek, valamint a graffiti, a slam poetry, a street art kedvelői – lepik el a város első sétálóutcáját és a b24 Galéria udvarát. A kezdeményezéshez a Batthyány utca számos kirakata is csatlakozott, így a jövő héten három napon át valóban minden a művészetről szól majd az utcában.

  Az ösvényt az EKF debreceni logójában szereplő, a járdára festett nyilak jelentik, amelyek elvezetik az érdeklődőket a b24 Galériától a Csokonai Színház, a Városháza, a nagytemplom, a Református Kollégium és a Déri Múzeum érintésével a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központig.

  A sajtótájékoztató ideje alatt köztéri installációkat helyeztek ki a Batthyány sétáló utcában, amelyekre irodalmi idézeteket, verseket, grafikákat, rajzokat akaszthatnak ki az érdeklődőt. Mint hangsúlyozták, ehhez a közösségi-művészeti projekthez mindenki csatlakozhat.

  Fotó: Nóbik Attila / Flickr.com


  Az első debreceni PAD fesztiválon mások mellett fellépnek majd a debreceni ütőhangszeresek, az Odett, a Kontaktus, a b24 Galériában pedig a debreceni Egyetem műszaki kara hallgatóinak a Kipakolás című kiállítását tekintheti meg az érdeklődők.

  Újabb cikkünk ebben a témában:
  Bányamanókat képeznek Salgótarjánban a Múzeumok éjszakáján - 2017.06.20.
  Tárlatvezetések, tűztánc és tűzugrás is várják az érdeklődőket

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!