Történelmi várjátékokkal, lovagi tornával és janicsárbemutatókkal készülnek Füleken

Június 17-én és 18-án rendezik meg a 18. Történelmi várjátékokat a szlovákiai Füleken, ahol lovagi tornát is láthatnak a vendégek, az íjászok pedig a Füleki Vár Védője és a Nógrád Íjásza címért versengenek – írja az MTI.

A szombati program a délutáni és esti órákban zajlik majd, felidézve a középkor és kora újkor hangulatát.

A romos Fülek Nógrád legjelentősebb műemléke a mai SzlovákiábanFotó: Dr. Korom János / Flickr.com

A 16 órai kapunyitást követően a legkisebbeket bábjáték, akadálypálya, történelmi játékok, csata, valamint pásztor- és vadászkutya-bemutató várja a vár területén. A felnőttek betekintést nyerhetnek a törökök mindennapjaiba és szokásaiba, királyi csokoládét kóstolhatnak, megtekinthetik a kézműves foglalkozásokat és a kazamatában berendezett kínzókamrát.

A 18 órakor kezdődő főműsorban egy valósághű lovagi tornát nézhetnek meg a látogatók. A műsorszámot barokk táncok és solymászat követi, majd a bajvívó- és janicsárbemutatókat várostrom zárja.

Az esti csata után korabeli táncoktatással egybekötött vigasságon és lakomán vehetnek részt az érdeklődők, a programot inkvizíciós per és tűzshow színesíti.

Vasárnap rendezik meg a 11. Nemzetközi Történelmi Íjászversenyt a Nógrád Íjásza címért és a Füleki Vár Védője rangért. A megmérettetésen szlovákiai és magyarországi íjászok mérik össze tudásukat különböző kategóriákban.

A Történelmi várjátékokat a Koháry Polgári Társulás és a Füleki Vármúzeum szervezi.

Előző
  • 1
  • 2
Következő
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek