Augusztusban Avignon minden műemléke fényjátékot kap

Augusztusban Avignon minden műemléke fényjátékot kap

A világ egyik leghíresebb fényjátékát, az avignonit, idén augusztus 12. és szeptember 30. között rendezik - írja a Turizmus.com.

Amikor Avignon híressé vált fényei kigyúlnak, a műemlékeket zenés kivilágítással látják el, a különböző helyszínekre családok érkeznek, hogy az időutazás és a fényjáték mellett a showműsort is élvezzék. Tavaly mindezt egy héten háromszor angol nyelven is meghallgathatta a közönség, idén azonban sötétedés után már minden nap megteheti. Ahogy az eddigi években, úgy idén is híres művészek hangján lehet majd meghallgatni a különböző műfajú előadásokat.

A pápai palota homlokzatán is gazdagon játszanak majd a fényekChimigi / Wikipedia

 Persze nekünk sem lehet okunk a panaszra. Június 30. és július 2. között ismét látványos esti fényekbe öltöztetik majd Pécset, több mint tízezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre a belvárosban. A Zsolnay Fényfesztivál az egyik legkomolyabb európai minősítő szervezet, az EFFE által május elején kihirdetett Minősített Európai Fesztivál címet is elnyerte, így aztán a pécsiek pláne büszkék lehetnek fényfestésükre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek